Skip to main content

Ο Σεπτέμβριος, παρά την έλευση του φθινοπώρου, συχνά επιφυλάσσει υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Αυτή η παρατεταμένη ζέστη μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά τα συμπτώματα των κιρσών, προκαλώντας έντονους πόνους και δυσφορία. Ας εξετάσουμε τους λόγους πίσω από αυτό το φαινόμενο και πώς μπορούμε να βρούμε ανακούφιση.

 

Η Θερμοκρασία ως Εχθρός των Κιρσών

Οι κιρσοί είναι διευρυμένες φλέβες που προκαλούνται από τη φλεβική ανεπάρκεια. Η ζέστη επιδεινώνει αυτή την κατάσταση, καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, αυξάνοντας την πίεση στις ήδη εξασθενημένες φλέβες. Αυτό οδηγεί σε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα, όπως πόνος, οίδημα, κράμπες, αίσθημα βάρους και κνησμό.

 

Η Αναγκαιότητα για Θεραπεία των Κιρσών

Αν και ο Σεπτέμβριος μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολος για τους πάσχοντες από κιρσούς, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πάθηση αυτή απαιτεί θεραπεία ανεξαρτήτως εποχής. Η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως θρομβοφλεβίτιδα, δερματικές αλλοιώσεις και έλκη.

 

Κιρσοί Πόνος 1

 

Ενδοαυλική Θεραπεία με Laser: Η Λύση στο Πρόβλημα των Κιρσών

Μια από τις πιο αποτελεσματικές και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για τους κιρσούς είναι η ενδοαυλική θεραπεία με laser. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ένας λεπτός καθετήρας laser εισάγεται στην πάσχουσα φλέβα, εκπέμποντας ενέργεια laser που θερμαίνει και σφραγίζει το αγγείο. Η φλέβα στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος και ανακουφίζοντας τα συμπτώματα.

 

Γρήγορη Ανάρρωση & Οριστική Αποκατάσταση με την Ενδοαυλική Θεραπεία με Laser για τους Κιρσούς

Η ενδοαυλική θεραπεία με laser προσφέρει γρήγορη ανάρρωση και εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες την ίδια ή την επόμενη ημέρα. Η οριστική αποκατάσταση από τους κιρσούς μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες, καθώς ο οργανισμός απορροφά σταδιακά τις σφραγισμένες φλέβες.

 

Κιρσοί Πόνος 2

 

Η Σημασία της Εξειδικευμένης Φροντίδας για τα Άτομα που Υποφέρουν από Κιρσούς

Είναι ζωτικής σημασίας να αναζητήσετε θεραπεία από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο Αγγειοχειρουργό, για να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει την κατάστασή σας και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία για τις ανάγκες σας. Μην αφήνετε τους κιρσούς να επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας. Αναζητήστε θεραπεία σήμερα και απολαύστε ξανά την ελευθερία της κίνησης χωρίς πόνο.

 

Είπαν για τον Αγγειοχειρουργό

Elena Boloudaki

«Το αριστερό μου πόδι ήταν γεμάτο κιρσούς, αλλά το είχα παραμελήσει για πάνω από δεκαετία. Πήρα την απόφαση να πάω σε γιατρό όταν ο πόνος είχε γίνει πλέον αφόρητος, διατηρώντας ωστόσο έντονη επιφύλαξη για το ποιον γιατρό θα εμπιστευτώ. Από το πρώτο ραντεβού ο κ. Ματθαίου μου εξήγησε ότι το πόδι ήταν σε ιδιαίτερα προχωρημένη κατάσταση και θα είχε δύσκολη αντιμετώπιση, όμως ο επαγγελματισμός του, οι γνώσεις του και η προσοχή που έδωσε σε κάθε λεπτομέρεια με έπεισαν να κάνω το χειρουργείο. Την ημέρα της επέμβασης, από την ώρα που μπήκα στο νοσοκομείο μέχρι το τέλος της, όλη η ομάδα του γιατρού έκανε εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ έναν προς έναν. Έναν μήνα μετά, το αποτέλεσμα όχι απλώς δικαίωσε, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχα, και πιστεύω ότι επιβεβαιώνει ότι ο κ. Ματθαίου είναι ο κορυφαίος γιατρός στον τομέα του.».

 

Στέλιος Δρόσος

«Είχα κιρσούς στο δεξί πόδι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση, απέφευγα να πάω σε γιατρό, γιατί φοβόμουν το χειρουργείο, δεν είχα ποτέ χειρουργηθεί ούτε νοσηλευτεί για οποιοδήποτε λόγο όποτε μου φαινόταν αδιανόητο. Πήρα την απόφαση να πάω σε αγγειοχειρουργό, όταν πλέον κατάλαβα ότι δεν πήγαινε άλλο.

Από την πρώτη τηλεφωνική επαφή κατάλαβα ότι εδώ το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και δεν έπεσα έξω, η ομάδα του γιατρού είναι εκπληκτική, ο γιατρός με εξέτασε και μου εξήγησε ακριβώς τι έχω και τι πρέπει να γίνει, τον εμπιστεύτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη κανονίσαμε το χειρουργείο. Η όλη καθοδήγηση μέχρι την ημέρα του χειρουργείου ήταν λεπτομερέστατη, η κ. Χριστίνα με προετοίμασε για τα πάντα.

Την ημέρα του χειρουργείου ο φόβος με είχε κυριεύσει, η λύτρωση ήρθε όταν στην είσοδο του νοσοκομείου με υποδέχτηκε ο Αντώνης, δεν έχω λόγια ήταν συνέχεια δίπλα μου σε όλη τη διαδικασία, μέχρι τη στιγμή που έφυγα από το νοσοκομείο, είμαστε πλέον φίλοι. Όλοι οι άνθρωποι στο χειρουργείο ήταν μοναδικοί, τους ευχαριστώ.

Και στο δια ταύτα, έφυγα από το νοσοκομείο περπατώντας και μέχρι σήμερα δυο εβδομάδες μετά δεν έχω νιώσει το παραμικρό, έχω καινούργιο πόδι!!! Κύριε Ματθαίου μου είπατε ότι θα κοιμηθώ για δυο ώρες και χωρίς να καταλάβω το παραμικρό θα πάω σπίτι μου περπατώντας, έτσι και έγινε. Σας ευχαριστώ πολύ. Εμπιστευτείτε τον γιατρό και θα με θυμηθείτε, είναι απλά κορυφαίος.».